Levi Suksee 2013 – intensiivinen vaikuttajaseminaari

12/02/2013

Levi Suksee 2013

Levin upeisiin maisemiin, Levi Summitin konferenssitiloihin kokoontui tammi-helmikuun vaihteessa vaikuttajajoukko eri puolilta Suomea. Yritysjohdolle ja talouselämän päättäjille tarkoitettu huippuseminaari sisälsi suoraa puhetta tiiviissä muodossa. Yleisö sai kuulla monia esimerkkejä menestyksestä ja riskinotosta, hienoja kasvutarinoita sekä epäonnistumisista saatuja oppeja. Puhetta johti Talouselämän päätoimittaja Reijo Ruokanen, joka heti alkuun rohkaisi yleisöä keskustelemaan aktiivisesti.

Kertomuksia huipulta

Puhujiksi kutsutut tunnetut vaikuttajat kertoivat omista kokemuksistaan yrittäjinä ja provosoivat miettimään Suomen talouden ja kehityksen tilaa. Ahma Insinöörien Antti Kuivalainen räväytti kankaalle viisikymmentä prosenttia vuodessa kasvaneen yrityksensä kasvukäyrän ja kertoi riskinotosta: ”Vain riskiä ottamalla voi kasvaa. Yritys ei kasva kymmenen vuotta peräkkäin sattumalta. Mutta riskit täytyy hallita.”

Marko Parkkisen puheenvuoro oli vangitseva kertomus konkurssin tekemisestä, niistä tunteista, joita suuri epäonnistuminen aiheuttaa ja keinoista, joilla kuopasta pääsee kiipeämään ylös. Viestinnän konkari Harri Saukkomaa jatkoi viestinnän haasteista kriisitilanteessa, kriisin tunnistamisesta ja viestinnän suunnittelusta ennakoiden mahdolliset ongelmatilanteet. ”Kun kriisi iskee, on ensin hoidettava asiakkaat!”, Saukkomaa muistutti yleisöä. Saukkomaan perään konsultti Kim Wasama kertoi konkreettisesti yritystukien hyödyntämisestä ja tukiviidakon tarjoamista mahdollisuuksista.

Taitava puhuja Esko Aho analysoi Suomen menestystekijöitä ja kilpailukykyä osuen yleisön mielestä asian ytimeen. Aho kiteytti Suomen pärjäävän pienuudella, joustavuudella, ketteryydellä ja riskien otolla. Ari Vatanen katsoi Suomea ulkosuomalaisen silmin ja oli Ahon kanssa samoilla linjoilla: ”Pitää avata ikkunat! Kun olemme pitkään ikkunat kiinni emme huomaa, kuinka tunkkaista ilma on. Ulkopuolelta tuleva sen huomaa!”

Seuraavana päivänä markkinoinnin näkökulmaa valotti Koneen Anne Korkiakoski ja verojen optimoinnista kertoi monitahoisesti ja selkeäsanaisesti KPMG:n Ari Engblom. Seminaarin lopuksi saimme kuulla matkapuhelinyhtiö Jollan innostavan tarinan yrityksen syntyhetkistä tähän päivään sympaattisen Marc Dillonin kertomana. ”Finland is the next Silicon Valley!”. Reijo Ruokasen johtama paneeli paketoi onnistuneen seminaarin perjantai-iltapäivänä.

Huima Suksee!

Seminaariohjelma antoi toki myöden myös ulkoilulle ja vapaalle seurustelulle. Ensimmäisen seminaaripäivän kruunasi Hotelli Levi Panoraman seitsemännessä kerroksessa Gold Digger Bar & Loungessa pidetty, hotellijohtaja Antti Rotkon isännöimä maukas ja tunnelmallinen fondue-ilta. Levin rinteet olivat mahtavassa kunnossa ja suuri osa osallistujista pääsikin ainakin hetkeksi rinteisiin. Levin runsaasta palveluvalikoimasta kokeiltiin myös murtomaahiihtoa, moottorikelkkailua ja keilailua.

Tauoilla käytyjen keskustelujen ja saadun palautteen perusteella seminaari oli todella onnistunut ja vastasi odotuksia. Enemmän kuin neljä viidestä suosittelisi seminaaria kollegoilleen. Seuraavaa seminaaria suunnitellaan jo: Levi Suksee 2014 pidetään 30.–31.1.2014. Nähdään ensi vuonna!

Lisätietoa: www.levi.fi