<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1570276&amp;fmt=gif">
Skip to content
Ota yhteyttä! >

13.11.2023

Esittelyssä­ Avalonin­­ kansain­välisen kasvun -tiimin konkari Mika Wilska

Esittelyssä Avalonin kansainvälistymistiimin konkari Mika Wilska

Avalonin kansainvälisen kasvun -tiimiin avainhenkilö on yli 25 vuotta Saksassa suomalaisyritysten vientikonsulttina toiminut Mika Wilska. Hän toimii Avalonilla Director, DACH Business Development -roolissa ja tuo mukanaan syvällisen saksan kielen, kulttuurin ja markkinan ymmärryksen sekä laajat jakelutie- ja muut kontaktiverkostot Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Vientikonsultointiyrityksen perustaja ja johtaja 25 vuoden kokemuksella

Mika on perustanut oman vienninkonsulttiyhtiön Head Corporate Advisor GmbH:n (HCA) Saksaan vuonna 2001. Tätä ennen hän toimi Finprolla niin ikään suomalaisen viennin edistämisen asialla. Hän on työskennellyt tiiviisti suomalaisen elinkeinoelämän sekä valtion tukiohjelmien kanssa.

HCA:n toiminta perustuu korkeatasoiseen markkinointiosaamiseen, syvälliseen markkinatuntemukseen ja laajaan asiantuntijaverkostoon. Näitä hyödyntämällä Mika on rakentanut suomalaisinnovaatioille kaupallista menestystä saksankielisillä markkinoilla.

Mikan varteenotettavan kokemuksen ansiosta asiakkaat välttävät yleisimmät vientitoiminnan käynnistämiseen liittyvät sudenkuopat ja säästävät huomattavan määrän aikaa, vaivaa ja rahaa.

Mikan pyrkimys on olla tuloshakuisin kumppani vientitoiminnan aloittamisessa ja kehittämisessä. Ja tämä tavoite kulkeutuu Mikan myötä Avalonille ohjaamaan koko kansainvälisen kasvun -tiimimme toimintaa. 

Suomalaisinnovaatioilla rakennetaan parempaa elämänlaatua

Mikan luotsaama konsulttiyhtiö on keskittynyt paketoimaan innovaatioita erityisesti neljän toimialueen ympärille:

  • terveys ja hyvinvointi,
  • urheilun ja vapaa-aika,
  • ekologisen rakentaminen ja asuminen, sekä
  • energiatuotanto ja ympäristö.

Mika uskoo, että näille alueille sopivien suomalaisten innovaatioiden voimalla voidaan parantaa ihmisten elämänlaatua. Insinööriosaaminen suomalaisissa valmistavan teollisuuden pk-yrityksissä on aivan omaa luokkaansa ja tätä arvostetaan maailmalla. Se, mitä asiakkailtamme usein puuttuu, on kaupallinen osaaminen. Onneksi me osaamme auttaa tällä osa-alueella.

Avalon tuo liiketoiminnan kehittämiseen ja markkinointiin asiakaskeskeisen ja digitalisaatiota hyödyntävän lähestymiskulman. Kombinaatio on voittoisa sekä Avalonille että asiakkaillemme, ja rakentuu vastuulliselle arvopohjalle ja kestävän kasvun ideologialle.  

Suomen vienti 15 prosentin kasvuun

Saksa on Euroopan unionin suurin talous ja koko DACH-markkina-alueen koko on parikymmenkertainen Suomeen verrattuna. Samalla se on haastava ja vahvasti kilpailtu, mikä tekee huolellisesta vientiin valmistautumisesta äärimmäisen tärkeää. Mikan henkilökohtainen missio on kasvattaa koko Suomen vientiä 15 prosenttia.

Avalonin kansainvälistymistiimin toiminta ei rajoitu kuitenkaan vain DACH-alueelle, vaan kattaa koko maailman. Palvelumme toimivat samalla kahteen suuntaan, eli voimme tarjota keskieurooppalaisille sekä muista vierasmarkkinoista tuleville yrityksille tehokasta tapaa ottaa Suomen, muiden Pohjoismaiden, sekä Baltian markkina haltuun asiakaslähtöisen markkinoinnin ja käyttäjäystävällisten digitaalisten palveluiden ja verkkokauppapaikkojen avulla.

Tutustu

 

Jos haluat keskustella viennin mahdollisuuksista enemmän, ota yhteyttä!

Mika Wilska
Director, DACH Business Development
+358 45 800 6682
mika.wilska@avalon.fi

Tuloshakuisin kumppani vientitoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen.