Avalon - Case Dormagen

Case: iLOQ + Dormagen

Lisää tunnettuutta Saksassa asiakasreferenssiin pohjautuvalla some- ja PR-kampanjalla

Kun asiakkaamme iLOQ halusi kasvattaa tunnettuuttaan Saksan markkinoilla, suunnittelimme videokampanjan, joka pohjautuisi asiakasreferenssiin. Sitten tuli korona ja kampanjan toteutussuunnitelma piti uudistaa lennossa.

Lähtökohta ja tavoitteet

Asiakkaamme iLOQ tarjoaa digitaalisia lukitus- ja pääsynhallinnan ratkaisuja ja pyrkii aktiivisesti vakiinnuttamaan markkina-asemaansa myös Pohjoismaiden ulkopuolella. Yhteistyömme käynnistyi vuonna 2019 huikealla Pohjois- ja Keski-Eurooppaan kohdennetulla Keys to Success -kampanjalla.

Vuoden 2020 alussa iLOQ halusi kasvattaa tunnettuuttaan Saksan markkinoilla ja suunnittelimme videokampanjan, joka pohjautui paikalliseen asiakasreferenssiin. Video oli tarkoitus kuvata Dormagenin kaupungissa, jossa iLOQin lukitusratkaisut on otettu käyttöön useissa erityyppisissä julkisissa tiloissa ja hallinnollisissa rakennuksissa.

Sitten tuli korona, emmekä voineetkaan lähteä kuvausmatkalle Saksaan, saati järjestää videokuvauksia missään muuallakaan. Uudistimme kampanjasuunnitelman ketterästi ja päätimme toteuttaa referenssivideon sekamediatekniikalla.

Toteutus ja ratkaisut

Suunnittelimme iLOQille Dormagenin kaupungin asiakasreferenssiin pohjautuvan sisältömarkkinointikampanjan, jossa oli mukana animoitu video ja infografiikka sekä tukena printtimainoskampanja.

ICOM-yhteistyöverkostoomme kuuluva saksalainen viestintä- ja sisältömarkkinointitoimisto move communications auttoi suunnittelemaan ja toteuttamaan laajan PR- ja mainoskampanjan, jossa hyödynnettiin sekä tuottamiamme referenssimateriaaleja että iLOQin asiantuntijahaastatteluita ja tuotelanseerausmateriaaleja lukuisissa printti- ja online-medioissa. Kumppanitoimistomme vastasi myös sisältöjen kääntämisestä saksan kielelle, sillä kampanjan suunniteltiin alun perin englanniksi.

Hyödynsimme sisältömarkkinointikampanjan jalkautuksessa useaa sosiaalisen median kanavaa, joiden kautta haimme sekä orgaanista näkyvyyttä iLOQin seuraajien parissa, että uutta asiakaskuntaa kohdennetun mainonnan avulla.

Toteutimme kampanjan avaimet käteen -periaatteella. Tähän sisältyi konseptointi, luova suunnittelu, sisällöntuotanto ja käännätys, some-kanavien hallinnointi sekä tulosten raportointi.

Avalon - Case Dormagen - Landing page

Tulokset

Kampanja oli käynnissä sosiaalisessa mediassa heinä-syyskuussa 2020 ja se tavoitti yli puoli miljoonaa ihmistä. Kampanjasivuilla vieraili lähes 3 000 kävijää, joista lähes 200 katsoi videon tai latasi infografiikan. Lisäksi 50 henkeä eteni kampanjasivulta iLOQin nettisivuille lukemaan lisää heidän tuotteistaan.

Dormagenin asiakasreferenssiä käsittelevä infografiikka oli mukana kuudessa printtijulkaisussa ja neljässä verkkomediassa, sekä seitsemässä mainoksessa.
Avalon_iLOQ_Case-Dormagen_print_ad

Yhteistyö Avalonin kanssa on aina ollut mutkatonta, mutta tapa, jolla he ratkaisivat tämän koronan aiheuttaman uudenlaisen haasteen, oli ainutlaatuinen. Olimme todella tyytyväisiä kampanjakokonaisuuteen jo ennen kuin näimme huikeat tulokset, joita sillä saatiin aikaan”.

– Joni Lampinen, markkinointijohtaja, iLOQ

HEEROS

Meillä tehdään taloushallinnon sankareita! Sen ajatuksen kanssa ryhdyimme uudistamaan Heeroksen brändiä ja nyt taloushallinnon ohjelmistoja tarjoava edelläkävijä on huippuiskussa. 


Lue lisää

CANON KAFFEGRAM

Kaikki rakastavat koirakuvia! Tällä ajatuksella lähdimme toteuttamaan valokuvauskampanjaa yhteistyössä pitkäaikaisen asiakkaamme Canonin ja valokuvaaja Harri Tarvaisen kanssa. 


Lue lisää

LEVI SKI RESORT

Levi Ski Resort halusi uudistaa digitaalisen asiakaskokemuksensa. Rakensimme rinneyhtiön palveluista ja käytössä olevista teknologioista selkeän, keskitetyn digitaalisen kokonaisuuden. 


Lue lisää

3stepIT

3stepIT:n ja Avalonin yhteistyön kulmakivinä ovat kokonaisvaltainen kumppanuus, strateginen sisällöntuotanto ja digitaalisten prosessien hiominen tehokkaaksi automaatiota hyödyntäväksi markkinointiohjelmaksi.


Lue lisää

FÖÖNI

Nostetta, haastetta ja vapaapudotuksen riemua! Menestyksekäs lanseeraus viitoitti tien kasvaville kävijävirroille sekä vankan pohjan liiketoimintaa kasvattavalle markkinoinnille. 


Lue lisää

SPECTRAL ENGINES

Spectral Enginesin kansainvälinen tarina sai lentävän lähdön, kun Avalon rakensi yritykselle vahvan brändin sekä uuden tavan markkinoida ja tavoittaa kohderyhmiä tukemaan kasvuyrityksen menestystä. 


Lue lisää