Helsinki Mission seniorityö sai joulukalenterilahjoituksemme

Viime vuonna ideoimme joulukalenterin, jonka tarkoituksena oli tuoda julki erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Jokainen työntekijämme valitsi itselleen sydäntä lähellä olevan kohteen, ja esittelimme kohteet Avalonin Facebookissa joulukuussa. Tammikuun tultua kohteista arvottiin yksi, jolle lahjoitimme joululahjarahamme.

Arvonta suoritettiin tammikuun alussa perinteiseen tapaan hatusta vetämällä. Voitokas arpa oli AD Anun valinta Helsinki Mission Seniorityö.

HelsinkiMissio tarjoaa keskusteluryhmiä senioreille, joiden tarkoituksena on ehkäistä yksinäisyyttä, masennusta ja ahdistuneisuutta. Järjestö myös ylläpitää yli 60-vuotiaille suunnattua Aamukorva puhelinpalvelua, joka päivystää joka aamu viidestä yhdeksään. HelsinkiMissio tarjoaa myös tukihenkilötoimintaa senioreille. Myös Diakonia – ja keikka-apua on tarjolla järjestön kautta. HelsinkiMissio toimii myös lapsiperheiden, nuorten ja erityisryhmien parissa.

Oma hyväntekeväisyyskohteeni on HelsinkiMission seniorityö. Minulle erittäin läheinen 98-vuotiaaksi elänyt mummoni sai elää onnellisen vanhuuden, mutta liian moni vanhus joutuu elämään täysin yksin ja huonoissa oloissa. HelsinkiMissio toimii yksinäisyyden vähentämiseksi. Järjestön ammattiauttajat tarjoavat keskusteluapua ja sadat vapaaehtoiset antavat aikaansa ja läsnäoloaan yksinäisille,” Anu kertoo.

HelsinkiMissio tekee tärkeää työtä ja tuemme sitä enemmän kuin mielellämme. Tiesitkö, että kolme neljästä pelkää vanheta? Jokainen vanhus ansaitsee arvokkaan kohtelun, se ei valitettavasti ole itsestäänselvyys.

Sydänlapset ja -aikuiset näkyvästi esillä joulukalenterissa

Eniten tykkäyksiä ja näkyvyyttä joulukalenterissa sai asiakkuuspäällikkö Hannan hyväntekeväisyyskohde Sydänlapset ja -aikuiset. Hanna perusteli valintansa näin:

”Valitsin hyväntekeväisyyskohteekseni Sydänlapset ja -aikuiset ry:n. Suomessa syntyy vuosittain noin 500 lasta, joilla on sydänvika. Sydänvikaa on vaikea havaita ja niiden syistä tiedetään hyvin vähän. Lapset leikataan mahdollisuuksien mukaan jo hyvin nuorena ja vikaa on vaikea havaita päällisin puolin. Sydänvika astui omaan elämääni vuonna 2004, kun minulle äärimmäisen rakkaalle ihmiselle syntyi sydänvikainen lapsi. Nyt jo 13-vuotias poika, Samuel, leikattiin jo ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä, mutta sydänvika pysyy hänen elämässään ikuisesti. Sydänlapset ja –aikuiset ry tarjoaa vertaistukea, kuntoutusta sekä tapahtumia näille lapsille, nuorille ja aikuisille, sekä heidän perheilleen.”

Syöpäsäätiön työ kosketti kolmea avalonilaista

Kolme avalonilaista nosti Syöpäsäätiön esiin joulukalenterissa. Asiakkuusjohtaja Pete, koodari Juha ja somekoordinaattori Anniina halusivat osoittaa tukensa säätiölle. Kaikkien kolmen tarinat olivat melko samanlaisia: läheinen oli sairastunut tai kuollut syöpään, ja tämän takia he kokivat tärkeänä tukea syöpätutkimusta ja syöpään sairastuneita.

Tiesitkö, että päivittäin yli 80 suomalaista saa kuulla sairastavansa syöpää? Se on suuri lukema ja vaikka lääketiede on kehittynyt, on vielä tehtävää. Syöpä on suomalaisten viidenneksi suurin kuolinsyy.

***

Mikä on Sinulle tärkeä hyväntekeväisyyskohde? Voisitko lahjoittaa aikaasi tai pienen summan tärkeäksi katsomallesi kohteelle?