Karin Gummerus, Client Director, Business Developer

Näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä ja kun uusi Tuntematon sotilas pyörii elokuvateattereissa, tuntuu hyvinkin ajankohtaiselta pohtia isänmaallista teemaa. Suomalainen sisu, kova työ, periksiantamattomuus ja rohkeus olivat niitä keinoja, joilla Suomi voitti talvisodan.  Korkea työmoraali ja yhteiset päämäärät, joiden saavuttamiseen jokainen yhdessä ja erikseen sitoutuivat ja osallistuivat, olivat niitä asioita, joiden avulla sodanjälkeinen Suomi pääsi takaisin jaloilleen, loi hyvinvointiyhteiskunnan ja vahvan talouskasvun.

 

Mihin se sisu katosi?

Asennemuutos niin yhteiskuntakeskustelussa kuin yksittäisten ihmisten kohdalla huolestuttaa ja harmittaa. Mihin katosi sisu, kova työ, periksiantamattomuus, yhteishenki ja rohkeus? Oletko samaa mieltä kanssani siitä, että tänä päivänä tarraudutaan liian usein saavutettuihin etuihin ja ollaan liian mukavuudenhaluisia? Individualistiset arvot kuten itsensä toteuttaminen menevät monella yhteisen hyvän edelle. Hoidetaan ehkä ne omat hommat, mutta ei välitetä tarpeeksi kokonaisuudesta. Jaksetaanko ylipäänsä nähdä riittävästi vaivaa tavoitteiden eteen, vai pitääkö kaiken tulla helpolla?

Jospa jokainen meistä – asemasta, tehtävästä tai sukupolvesta riippumatta – antaisi hieman periksi omien etujen tavoittelemisesta sen yhteisen isomman hyvän puolesta? Jokainen voisi, ja mielestäni jokaisen pitäisi miettiä, miten juuri minä voin omilla valinnoillani ja teoillani vaikuttaa.

 

Meillä on paljon mistä olla ylpeitä!

Me voimme todellakin olla ylpeästi suomalaisia ja vielä kertoa se ääneen. Muutama esimerkki. Suomi tunnetaan koulutetusta väestöstään. Maamme sijoittuu maailmanlaajuisesti top 5 maiden joukkoon, kun verrataan rekisteröityjen patenttien määrää asukasta kohti. Finnish Design on tunnettu käsite. Suomella on myös vahva maine ja brändi koulutusjärjestelmän ja -menetelmien edelläkävijänä. Tällä aallolla on osattu ratsastaa, ja suomalaisista opetusmenetelmistä on alettu tehdä vientituotteita. Hyviä esimerkkejä löytyy myös monesta eri teknologiayhtiöistä, jotka ovat onnistuneet luomaan kansainvälisesti vahvoja brändejä.

Luovuutta ja näkemyksellisyyttä löytyy, mutta voisimmeko tarttua uusiin haasteisiin rohkeammin – ja ennen kaikkea kertoa kuuluvammin meidän osaamisestamme?

 

Satavuotiaan Suomen menestystarina ansaitsee saada jatkoa!

Mitä jos asettaisimme yhteiseksi päämääräksi luoda yhdessä positiivista sykettä talouteen ja tehdä suomalaisista maailman virein ja onnellisin kansa. Jokainen meistä voi aktiivisesti osallistua ja tuoda areenalle uusia avauksia, joiden avulla voimme kirittää Suomen talouskasvua, ja sitä kautta iloa ja hyvinvointia.

Jatketaan tätä menestystarinan rakentamista yhdessä palauttamalla suomalainen sisu ja ahkeruus yhteiskuntakeskusteluun ja jokaisen kansalaisen arkeen, valintoihin ja tekoihin. Kääritään hihat ja tehdään jokainen päivä päätös tehdä jotain. Yhdistetään tähän vielä suomalaisten tuotteiden tunnettuuden ja mielikuvien vahvistaminen – ollaan ylpeästi suomalaisia ja viestitään rohkeasti meidän osaamisestamme.

Yksinkertaistettuna: tehdään talkoohenkinen ”Suomi sisulla nousuun” urakka, jossa jokainen ottaa roolin ja kaikki osallistuvat.

Minun lupaukseni:
Olen hereillä, näen mahdollisuuksia – en ongelmia – ja tartun rohkeasti, ennakkoluulottomasti ja ratkaisulähtöisesti uusiin mahdollisuuksiin.

Mikä on sinun lupauksesi?

Meillä avalonilaisilla on ilo tehdä yhteistyötä mahtavien suomalaisten yritysten kanssa.

Olemme kiitollisia siitä, että saamme olla mukana monessa suomalaisessa menestystarinassa, auttamassa yrityksiä markkinoinnin keinoin kasvattamaan myyntiä ja tekemään tulosta. Me näemme paljon, opimme koko ajan hurjasti lisää ja voimme siksi todeta, että ylpeyteen on todellakin aihetta! Jos sinulla on tarina jaettavana, otathan yhteyttä. Autamme mielellämme.

Toivotamme inspiroivaa ja sisukasta Itsenäisyyspäivää kaikille suomalaisille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *