Akusti Karinen, trainee

Pääsin Avalonille elokuun ajaksi työharjoittelemaan mainostoimiston arkea, ja halusin saada lyhyestä harjoittelusta kaiken irti. Teollisen muotoilijan näkökulmasta paikka ei ole lainkaan hullumpi harjata itseään kohti tulevia koitoksia ja laajentaa omia näkökulmia suunnittelijan silmin.  Kuukausi on silti lyhyt aika, todella lyhyt. Tätä kirjoittaessa täytyy jo miettiä, minkä pullavapitkon tuon työkavereilleni viimeisenä työpäivänä.

Aloitin harjoitteluni Avalonilla sopivan innostuneessa ja jännittyneessä olotilassa. Viime kesänä olin saanut jo esimakua mainostoimistotyöskentelystä aiemmassa työharjoittelupaikassani, joten tunsin olevani hieman kantavammilla hangilla kuin vuosi takaperin. Mitähän kaikkea uutta ja innostavaa Avalonin työympäristö eteeni työntäisikään?

Pääasiallisena mentorinani toimi Karri, joka piti huolen, että tiesin mistä löytyy vessa, keittiö ja etenkin yli 8000 peliä sisältävä arcade-konsoli. Karrin ansiosta myös omat ennakkoluuloni kempeleläisistä hälvenivät ainakin puoleen. Kävimme myös läpi työntekijöiden elämäntarinat, jotka kertoivat siitä kuinka erilaisista lähtökohdista ihmiset ovat päätyneet omiin tehtäviinsä. Jokaisen tarina yllätti omalla tavallaan, ja harjoittelijankin ympäriltä alkoi jää sulaa.

 

Työympäristö on kaikki kaikessa

Harjoittelijan rooli on juuri sitä miltä kuulostaakin, harjoittelua. On lupa mokata, kysyä hölmöjä kysymyksiä, keittää liian vahvaa kahvia ja ehkä turhautuakin. Avalonilla en kuitenkaan tuntenut itseäni epävarmaksi harjoittelijaksi – pikemminkin yhdeksi ryhmän jäseneksi, jota autettiin ja kannustettiin juuri niin oikealla tavalla kuin kuvitella saattaa. On motivoivaa huomata, kuinka hyvä työympäristö Oulun konttorista löytyykään. Siihen tulisi jokaisen työpaikan panostaa aina tilanteesta riippumatta.

 

Pupillit kohti tulevaa

Sain tehdä monipuolisia töitä lyhyen kuunkierron aikana, ja ne olivat sopivan erilaisia aiempaan työkokemukseeni verrattuna. Minulle uskallettiin antaa tehtäviä, jotka eivät suoraan koulutukseeni tai osaamiseeni liittyneetkään. InDesign-opitkin, joita olin vältellyt kuin hammaslääkäriä, olivat lopulta omaksi parhaakseni. Toimin myös virallisena NHL ´94 otteluvalvojana Harrin ja Jukan derbyotteluissa. Kyllä se siitä Harri, harjoittelu tekee mestarin!

Itsellänikin opinnot ovat kääntymässä loppusuoralle teollisen muotoilun parissa ja valmistuminen lähestyy päivä päivältä. On helpottavaa saada monipuolista ja luovaa työkokemusta, joiden ansiosta itseluottamuskin kasvaa. Jälleen uskaltaa kurkottaa askelta korkeammalle, hakea rohkeasti itseään puoleensa vetäviin tehtäviin ja todeta, että ehkä tästä vielä hyvä tulee.

Lämpimät kiitokset Avalonin porukalle,

Akusti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *