Blogi-Uutiskuva_1800x900_icom_v01
< Takaisin listaukseen

Lokalisaatiopalveluja? – Hyödy ICOM-verkostostamme

23.11.2017

Lokakuun loppupuolella ICOM-väkeä virtasi kauniiseen Budapestiin. EMEA alueen konferenssi oli päätetty järjestää täällä rohkean innovoinnin ja ideoinnin kotipesässä. Isäntänämme toimi tällä kertaa Artificial Group. Heidän tavoitteenaan oli evästää koko porukka vahvalla latingilla kasvua generoivaa luovuutta. Näin, kun noin kuukausi on kulunut kokouksesta, on hyvä muistella mitä jäi käteen.

Fiilis

Kokousta leimasi vahva yhteisöllisyys ja rentous. ICOM-frendit ovat muutenkin konstailematonta porukkaa, mutta tässä kokouksessa oli tavallistakin rennompi, hymyilevämpi, ”warmwelcoming” fiilis. Sen teki Budapest, sen teki Artificial Groupin mahtava tiimi, se teimme me kaikki – vahvaa ICOM spirittiä.

Vastakohdat

Uskomattomat rakennukset, historia ja tämä nykypäivän luova pursuaminen ja versominen. Rauniot, joista oli tuunattu uskomattomalla tavalla baareja, ravintoloita, kokoontumispaikkoja, julkkisten suosimia in-paikkoja. Ja meidän hotellimme, Boscolo, joka on toiminut monien leffojenkin kulissina, tarjosi riittämiin kultaa ja ylellisyyttä. Kun katsot tuonne näet murtunutta historiaa ja rähjää, kun taas katsot tänne, näet huipputyylikästä, oivaltavaa designia. Budapestissä luovuus, innovatiivisuus ja ennakkoluulottomuus kytkeytyvät usein liiketoimintaan, vaikuttamiseen, maailman muuttamiseen, johonkin liikkeeseen, movementiin – eli kokemuksellisuuden lisäksi johonkin rationaaliseenkin tavoitteeseen. Uutta on lähdetty luomaan puhtaalta pöydältä, tyhjiöön.

Agenda

Kokouksen agenda oli kuin Budapest. Sekin versoi eri suuntiin ja pani meidät siirtymään tilanteesta toiseen. Kuten 4Bron tarinaan siitä, kuinka vain alettiin tehdä, koska rakastettiin sitä mitä tehtiin ja asiat vain kasvoivat ja levisivät ja lopulta käsissä oli Budapestin yö- ja ravintolamaailman valloitus vailla vertaa. Tai luovuuden mahdollistavan järjestelmällisyyden ja työkalujen pariin Ravid Kuperbergin johdolla. Huikeassa maisemassa olevasta jokilaivasta jatkoimme puutyöpajaan rakentamaan patsaita Hello Woodin valmennuksessa. Yhtenä iltana vintage huonekalujen varastoon pystytettiin pop up-ravintola, jossa Konyhakörin ykköskokit hellivät meitä.

Kaiken muun lomassa speed datingit eri maiden kollegoiden kanssa, parhaiden töiden ja asiakastarinoiden presentaatiot ja ICOM Awardien äänestys ja jakaminen. Agenda oli rikas. Yksikään esitys, lukuun ottamatta Ravidin hurjaa energiamaratonia, ei yksistään ollut huikea, mutta kokonaiskokemus onnistui yllättämään, ilahduttamaan ja hämmästyttämään.

Tuliaiset

Tällä kertaa ylös kirjoitettiin vain muutama irrallinen lause, joita sitten ihmeteltiin jälkeenpäin. Konferenssin jälkeen tulokset summaantuivat lähinnä hienona kokonaiselämyksenä. Wau! Me tarvitsemme välillä täydellisiä poikkeamia ennakko-odotuksista, hullutusta, leikittelyä, heittäytymistä, asioiden yhdistelemistä uudella tavalla. Jonkinlainen ihana disruptiohan tuossa tuli koettua ja jopa pidemmän hetken tuntui siltä, että mehän pystymme mihin vain, kunhan avaamme itsemme uudelle ja uskomme itseemme ja ympäristöömme.

Lause jonka kirjoitin ylös

”The enemy of art is the absence of limitations.” Mekin uskomme, että systematiikka ja prosessi vapauttavat luovuuden ja uuden ideoinnin voiman. Tämän kuuleminen kansainväliseltä ja suositulta luovuuskonsultilta oli vahvistavaa.

Hyötyä meille. Sinulle

Avalon on ollut ICOM Networkin Suomen jäsen jo lähes 10 vuotta. ICOM Networkissa on mukana markkinoinnin ja viestinnän suunnittelutoimistoja maailman kaikilta markkina-alueilta, yli sadasta maasta. Pitkään jatkuneen jäsenyyden ansiosta useat partneritoimistot ovat meille jo vanhoja tuttuja. On aina yhtä mukavaa tavata, vaihtaa ajatuksia, ideoida, inspiroitua ja suunnitella tulevaa yhdessä. Tunnelma on välitön ja lämmin, bisnes- ja privaattikuulumisia vaihdetaan vuorotellen.

Asiakkaanamme hyödyt tästä vahvasta verkostosta monella tavalla: Saat tietoa ja taitoa maailmalta tänne. Teemme kansainvälistymistä tukevan markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa ja tarjoamme tehokkaita lokalisaatiopalveluja molempiin suuntiin. Yhteistyö on mutkatonta ja luotettavaa ICOM-toimistojen kanssa. Onko sinulla kenties kansainvälisen markkinoinnin tarpeita? Ota yhteyttä niin jutellaan!

Topics: ICOM, Tapahtumat

Avalon

Kiinnostaako markkinoinnin maailma teoriassa ja käytännössä?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaat juttumme suoraan sähköpostiisi.

 

Tilaa uutiskirje