blogi-infografiikka-uutinen
< Takaisin listaukseen

Infografiikalla saa myös höpsötellä!

25.01.2018

Kun mietin itselleni sopivaa blogiaihetta, meidän somevastaava Anniina muistutti syksyn sisäisessä sometyöpajassa heitetystä Avalonin omasta infografiikkaideasta. Innostuin heti ideasta. Visuaalinen blogi minulta kyllä onnistuu! Infografiikan tekemisessä on yllättävän paljon erilaisia työvaiheita, ja se vaatii monenlaista osaamista aina laajasta tiedonkeruusta piirtämiseen ja graafisten ohjeistojen tankkaamiseen.

Miten infografiikka toteutettiin?

Avalonin oman infografiikan tekoprosessi oli myös monivaiheinen. Ensin mietimme yhdessä Anniinan ja copy Veeran kanssa mitä asioita infografiikkaan olisi hyvä ottaa mukaan. Halusimme tuoda esille osaamistamme, mutta emme kuitenkaan halunneet lähestyä asiaa liian tiukkapipoisesti. Halusimme mukaan myös vähän höpsöjä juttuja!

Teimme kyselyn kaikille avalonilaisille meidän sisäisessä viestintäkanavassa Joiqussa, ja kokosimme yhteen kyselyn tulokset. Sitten valitsimme mielestämme parhaat faktat ja ideoimme yhdessä millaiset infografiikat niistä voisi tehdä. Osan faktoista muunsimme prosentuaaliseen muotoon. Visuaalinen ilme infografiikkaan tuli Avalonin graafisesta ohjeistuksesta, kuvituksiin hain ideoita googeloimalla ja lopuksi piirsin kuviot piirtopöydällä.

Joten, olkaapa hyvä, ohessa infografiikka meistä ja meidän huipputyypeistä!

Avalon-infografiikka-2

Jos infografiikat kiinnostavat sinua, lue toinen blogini: Infografiikka tarjoilee tiedon havainnollisessa muodossa.

Topics: Uutiset, Luova suunnittelu & tarinankerronta, Henkilöstö

Katja Harvala
Art Director / Concept Designer

Kiinnostaako markkinoinnin maailma teoriassa ja käytännössä?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaat juttumme suoraan sähköpostiisi.

 

Tilaa uutiskirje