Uutiskuva_Twitter_1024x512
< Takaisin listaukseen

Instagram Stories – Uusi haastaja Snapchatille?

26.08.2016

Instagram julkisti elokuun alussa sovelluksensa uusimman ominaisuuden nimeltä Instagram Stories. Nyt uusi ominaisuus on viimein saapunut myös suomalaisille Instagram-käyttäjille.

Instagram Stories -ominaisuuden myötä käyttäjien on mahdollista lisätä Instagramiin kuvia ja videoita, jotka tavallisten Instagram-postausten sijaan näkyvät seuraajille vain 24 tunnin ajan. Julkaisuja on myös mahdollista muokata kevyesti lisäämällä kuvaan tekstiä tai piirtämällä siihen. Tämä muuttaa paljon Instagramin luonnetta, sillä sovelluksessa kuvat ovat usein tarkoin valikoituja ja varsin huoliteltuja, koska ne jäävät pysyvästi näkyville käyttäjän profiiliin. Instagram Stories -tarinoiden myötä julkaisukynnys sovelluksessa laskee ja tavoitteena onkin todennäköisesti saada käyttäjät julkaisemaan Instagramissa enemmän ja myös viettämään enemmän aikaa sovelluksessa.

Mutta kuulostaako tämä Instagramin uusi ominaisuus hyvin tutulta sinustakin? Monella nousee varmasti mieleen välittömästi kilpaileva sovellus Snapchat. Snapchat on valloittanut maailmaa vauhdilla ja myös Instagramin nykyinen omistaja Facebook on aiemmin yrittänyt kopioida Snapchatia. Facebook esimerkiksi hiljattain julkisti lanseeraavansa Snapchatin käyttäjiä selvästi kosiskelevan, vain alle 21-vuotiaille sallitun Lifestage-sovelluksen, jossa käyttäjäprofiilit koostuvat videoista. Snapchatin käyttäjistä käydään siis kovaa taistelua, mutta ainakin toistaiseksi Snapchat on onnistunut päihittämään haastajat.

Nähtäväksi jää, miten käyttäjät suhtautuvat Instagram Stories -tarinoihin. Syntyykö tästä uusi hitti vai käykö tässä yhtä nolosti kuin esimerkiksi Facebookin hashtag-lanseeraukselle, joka ei ottanut tuulta siipiensä alle. Kysymys ehkä onkin nyt, sopivatko väliaikaiset, lyhyet tarinat Instagramin luonteeseen sekä käyttötottumuksiin ja tuovatko ne käyttäjille lisäarvoa. Pohjimmiltaan kyse on nimittäin aina siitä, että käyttäjille tarjotaan heille relevanttia sisältöä heidän valitsemassaan kanavassa.

Kokeilitko jo uutta ominaisuutta, mitä pidit? Me teimme oman kokeilumme Avalonin Instagram-tilillä. Seuraa @avalon_gram Instagramissa ja katso 24 tunnin aikana, miltä Avalonin ensimmäinen Instagram Stories -tarina näyttää!

Topics: Uutiset, Digitaalinen media, data & analytiikka

Avalon

Kiinnostaako markkinoinnin maailma teoriassa ja käytännössä?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaat juttumme suoraan sähköpostiisi.

 

Tilaa uutiskirje