blogi_1800x900_suvivirsi
< Takaisin listaukseen

Lauletaan suvivirsi jatkossa uudella asenteella!

5.07.2016

Jo joutui armas loma-aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa naulaan ripustettu työrukkanen. Ja hyvä niin. Meistä nimittäin tulee tyytyväisempiä (myös tehokkaampia, innostuneempia, iloisempia) ihmisiä, kun lomailemme. Mutta kenties vieläkin tyytyväisempiä, jos muutamme suhdettamme lomaan – ja työhön

Luin Työterveyslaitoksen tuoreet Näin kesälomasi onnistuu -vinkit ja iso kivi vierähti työkompissa lyövältä sydämeltäni. Nyt onnistun. Ehkä. Nimittäin ensimmäinen ohje loman onnistuneeseen läpivientiin oli valita ne työt, jotka pitää tehdä ennen lomaa. Samoin piti hyväksyä se, että aina ei ole mahdollista saada kaikkea valmiiksi. En valinnut, enkä hyväksynyt.

Työterveyslaitos kehotti myös listaamaan kaikki ne työt, jotka ovat edessä loman jälkeen. No, sehän se antaa rentouttavat eväät rentoutumiseen. Ymmärrän kyllä pointin. Kirjaaminen lisää hallinnan tunnetta, mutta toisaalta takaraivoon saattaa jäädä pari palaveripeikkoa pitämään turhan äänekkäitä partyja. En listannut.

Seuraavaksi Työterveyslaitos käski miettimään, mitä lomalta oikeasti haluaa. Itse ajattelin haluavani tehdä kaikkea ja vähän päälle. Grillata. Saunoa. Nähdä ystäviä. Matkustaa. Rypeä festareilla. Nauttia koko perheen jutuista. Korjata aidan. Käydä elämysmatkalla Tuurin kyläkaupassa. Veneillä. Urheilla. Vesiurheilla. Kalastaa. Savustaa kalaa. Maistella hyviä viinejä. Maistella hyviä oluita. Grillata. Ja grillata vähän lisää. Tämän osion siis tein hyvin. Jopa niin hyvin, että päätin haluta jatkossa vähemmän.

Jatkaessani vinkkilistan läpikäyntiä, tulin siihen tulokseen, että turhan monilla meistä on aivan liian suuret odotukset lomasta. Tai sitten asenteessamme työhön on jotain vikaa, koska niin monet tuntuvat heräävän eloon ainoastaan lomalla. Mitä jos jatkossa mainostettaisiin, markkinoitaisiin, tuotettaisiin sisältöjä, kehitettäisiin myyntiä, myytäisiin ja vallattaisiin markkinaosuuksia uudella ”lomamaisemmalla” asenteella. Puristettaisiin hiirtä vähemmän. Meilailtaisiin aurinkoisemmin. Ja tasoitettaisiin hieman työn ja vapaa-ajan välistä orapihlaja-aitaa. Silloin voisimme unohtaa kaikenlaiset Näin kesälomasi onnistuu -vinkit ja olla elossa ihan koko vuoden.

Kun loman jälkeen on taas aika tarttua härkää sarvista modernin markkinoinnin otteella, ota yhteys Avaloniin. Ruvetaan tekemään töitä niin, että meno maistuu mansikalta myös syksyllä. Prost!

Topics: Luova suunnittelu & tarinankerronta

Ville Rantanen
Copywriter / Concept Designer

Kiinnostaako markkinoinnin maailma teoriassa ja käytännössä?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaat juttumme suoraan sähköpostiisi.

 

Tilaa uutiskirje