Onko luovuuden virta tyrehtymäisillään?
< Takaisin listaukseen

Onko flow, eli luovuuden virta tyrehtymäisillään?

20.05.2020

The flow. Se vaikeasti tavoitettava ja häilyväinen luovuuden ja luomisen tila, jossa ajatus on kirkas ja sanat kuin soljuvat. Sen tunnistaa kyllä helposti, mutta sitä ei voi pakottaa. Se ei tule kutsusta eikä sitä voi feikata.

Flow tulee, kun mieli on valmis. Siksipä kiire ja häly ovat sen pahimmat viholliset. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kokenut kirjoittaja tai muu luovan työn tekijä, saisi priimaa aikaan myös pakon alla. Sitä kutsutaan ammattitaidoksi. Sattumoisin markkinoinnin maailmassa kiirettä ja hälyä riittää eikä kenelläkään ole aikaa odotella, että flow käynnistyy. 

Flow-tilassa luomiskokemus on – ei ainoastaan kivuton, vaan peräti – nautinnollinen. Ideat ovat kirkkaita. Niitä ei tarvitse kyseenalaistaa ja epäillä. Se on vapauttavaa. Ja jokseenkin koukuttavaa.

Esitin avauskappaleessa muutaman tiukan väitteen. Kyseenalaistitko niitä? Vai nielitkö jälleen purematta?

Jospa sittenkin väittäisin, että flow’n voi mahdollistaa. Ajatuksen kirkkauden voi nimittäin tavoittaa esimerkiksi meditoimalla. (Kyllä jälleen kerran!) En uskalla luvata, että jokainen meditointiyrityksesi toimii ja saavutat kirkkauden vain istumalla hetken hiljaa. Sillä meditointi on jatkuva harjoitus ja hyväksi voi oppia vain harjoittelemalla paljon.

Mitä stressaantuneempi ihminen on, sitä vaikeampaa on hiljentää mieli. Ja juuri siitä syystä flow pysyttelee ulottumattomissa. Meditoiminen yhdistetään herkästi stressinhallintaan. Ja toki se on keino lievittää stressin aiheuttamia oireita, mutta se ei silti poista stressin aiheuttajia, kuten kiireitä ja paineita.

Joten, meditoitpa tai et, jos kaipaat kirkkautta ajatteluun tai vain tilaa hengittää, puutu stressin juurisyihin ja pyri eliminoimaan kaikki, mikä ei ole välttämätöntä tai tuota itsellesi iloa.

Yksi erinomainen keino on tehtävien delegoiminen jatkuvan itsesuorittamisen sijaan. Toinen yhtä lailla nerokas keino on palveluiden ostaminen. Meiltä Avalonilta saat markkinointia palveluna tarpeeseen kuin tarpeeseen. Yksittäinen projekti? Hoituu! Kokonaisvaltainen kumppanuus ja markkinointi avaimet käteen -periaatteella? Onnistuu sekin!

Jos luovuutesi on tyrehtynyt ja paineet kasvaneet, on aika keventää kuormaa. Me, luotettavat sherpat, kannamme kyllä lastisi perille! Ota yhteyttä!

Topics: Markkinoinnin kokonaisvaltainen kumppanuus, Luova suunnittelu & tarinankerronta

Kristina Lindfors
Senior Copywriter / Marketing Strategist

Kiinnostaako markkinoinnin maailma teoriassa ja käytännössä?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaat juttumme suoraan sähköpostiisi.

 

Tilaa uutiskirje