Roosa Tolonen, harjoittelija

Harjoitteluni Avalonilla on pian ohitse. Kolme kuukautta vierähti hyvin nopeasti, kun tekemistä ja oppimista oli niin paljon. Opiskelijana elämä on yhtä tietojen absorbointia, mutta vaikka valmistuminen alkaakin jo pikkuhiljaa häämöttämään silmissä, on hyvä muistaa, ettei oppiminen pääty valmistumiseen tai työpaikan saamiseen. Niistä se oppiminen vasta alkaa.

 

Harjoittelu on hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan opittuja asioita käytännössä, ja näkemään, millaista työelämä oikeasti on. Harjoittelussa huomaa myös hyvin, kuinka opinnot auttavat valmistuvaa pärjäämään työelämässä. Itse yliopisto-opiskelijana ja kohta kaksi harjoittelua suorittaneena kerron tähän liittyen nyt pari asiaa. Käyn läpi ensin negatiiviset. Mielestäni yliopisto-opinnot eivät ole kovinkaan valtavasti auttaneet minua harjoittelujeni aikana. Yliopistossa opiskelu painottuu tunnetusti hyvin paljon teoriaan ja sen huomaa myös työelämässä. Toisaalta positiivista on kuitenkin se, kuinka yliopisto on opettanut pohjaamaan toiminnan faktoihin sekä auttanut ajattelemaan kriittisemmin. Yliopistossa opetetaan laajasti perus- sekä syventäviä opintoja, ja annetaan hyvät lähtökohdat käytännön työelämään, jossa oppimista pääsee jatkamaan.

 

Koulu päättyy – oppiminen jatkuu

Vaikka päätoiminen opiskeluni tuleekin jossain vaiheessa päätökseen, tiedän ettei opiskelu lopu siihen. Työelämässä minua odottavat monet uudet opiskeltavat asiat sekä muun muassa uusien työkalujen käyttöönotto. Vie oman aikansa, jotta tiedon ja työkalut saa valjastettua hallintaansa ja työntekoon pääsee keskittymään paremmin. Markkinoinnin puolella, ja varsinkin somessa, asiat ja kanavat kuitenkin muuttuvat ja uusiutuvat. Se, miten yritys saadaan parhaiten näkyviin muille tänään, tuskin pätee täysin enää vuoden päästä. Markkinointialan ammattilaisen olisi hyvä tutustua uusiin työkaluihin sekä niiden käyttöön. Ne voivat esimerkiksi helpottaa työtä sekä niillä voi tavoittaa uusia kohderyhmiä. Koskaan ei tiedä, milloin uutta työkalua tarvitsee omassa työssään tai asiakkaan työtä varten.

 

Opiskelu vie epämukavuusalueelle

Joskus uuden oppimiseen on kuitenkin vaikea löytää aikaa arjen kiireiden keskellä. Taustalla voi olla myös tietynlainen asenne oppimista kohtaan; ”Osaan kaiken tarvittavan jo nyt enkä halua opiskella uutta, koska tiedän, että tämä nykyinen on täysin hyvä ja parempi kuin tuo uusi”. Siinä tapauksessa oikea ongelma saattaakin olla kasvojen menettämisen pelko, uuden opiskelu ja uusien työkalujen käyttöönotto kun saattavat johtaa siihen, että joutuu näyttämään, kuinka ei täysin osaakaan jotain. Tuttu ja turvallinen on hyvä, koska sitä osaa täysin hyödyntää.

Mielestäni on ihan normaalia, että uudet asiat tai uuden oppiminen voivat jopa pelottaa. Pelko ei kuitenkaan saisi kasvaa niin isoksi, että se estää tekemästä asioita. Kun tekee jotain pelottavaa, ja menee oman mukavuusalueen ulkopuolelle, oppii aina jotain uutta! Harjoitteluni aikana huomasin, että avalonilaisia uuden oppiminen ei hirvitä – täällä tartutaan rohkeasti uusin työkaluihin, halutaan pysyä mukana muutoksissa ja uuden oppimisesta nautitaan!

 

Oppiminen tuo vaihtelevuutta työhön

Suomessa ihmisten työurat ovat melko pitkiä, ja jos tekee samalla alalla hommia koko työuransa, voi ajoittain tulla hetkiä jolloin työhön kaipaa vaihtelua. Minusta on hyvä juttu, että työelämässä on mahdollisuus ja jopa pieni pakkokin opiskella uusia asioita. Uudet työkalut ja tehtävät tuovat vaihtelevuutta työhön, ja ainakin itselle se on tällä hetkellä tärkeä asia, jotta työnteko säilyy mielekkäänä vielä melkoisen kaukaiselta tuntuvaan eläkeikään saakka.

Kiitos Avalon mahtavasta harjoittelusta, ja kaikista opeista, jotka teiltä sain! Minun matkani jatkuu ainakin hetkisen vielä opiskelijana, ja tämänkin jälkeen oppivaisella mielellä.

 

Roosa

*****

Jos sinulla on hankaluuksia löytää aikaa modernin markkinoinnin opiskeluun, jätä se Avalonin tehtäväksi ja keskity itse omaan alaasi. Työkalupakistamme löytyy monia konsteja, joilla voimme auttaa yritystäsi löytämään uutta tuulta purjeisiin markkinoinnin keinoin! Ota yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *