Pakkohan minun on liikevaihdon kasvusta jotain syyttää.

– Aarne Kauhanen, Jussin Pyöräpisteen toimitusjohtaja

CASE: JUSSIN PYÖRÄPISTE 

Pienisuuri menestystarina

Jussin Pyöräpiste on monille oululaisille vanha tuttu polkupyörien ja pienkoneiden erikoisliike. Yrityksen kaksi toimipistettä palvelevat asiakkaita myös huolto- ja varaosatarpeissa. Jussin Pyöräpiste oli luottanut pitkään perinteiseen paikallislehtimainontaan markkinointikanavana, mutta halusi lähteä Avalonin kanssa rohkeasti uudistamaan ja modernisoimaan markkinointiaan.

JPP-mockup

 

Lähtökohta ja tavoitteet

Jussin Pyöräpisteellä oli havahduttu siihen, että vanhat konstit eivät enää purreet kiristyvässä kilpailutilanteessa ja myynnin rakenteen muutoksessa. Markkinoinnin tehostamiseen ja uudistamisen valittiin kumppaniksi Avalon. Markkinoinnin tavoitteeksi asetettiin yksinkertaisesti myynnin kasvattaminen.

Merkittävää Jussin Pyöräpisteen asiakkuudessa on, että yrityksen markkinoinnin vuosibudjettia ei kasvatettu vaan järjesteltiin uudelleen: puolet aiemmasta lehtimainosbudjetista siirrettiin digitaaliseen markkinointiin. Tämä pienensi merkittävästi yrityksen kynnystä lähteä kokeilemaan modernimpaa markkinointipalettia. Yhteistyön ja projektin alussa budjetoitiin kuitenkin lisäpanostus brändi-identiteetin luomiseen ja visuaalisen ilmeen uudistamiseen.

JPP-ulkonakyvyys

 

Toteutus ja ratkaisut

Yhteistyö käynnistyi 2018 Jussin Pyöräpisteen brändi-identiteetin määrittelyllä, yritysilmeen uudistuksella ja markkinoinnin teemojen kirkastamisella, joiden pohjalta syntyi myös markkinointisuunnitelma ja sisältöstrategia.

Yritysilmeen uudistuksessa mm. raikastettiin vanha logo ja uusittiin myymälöiden ikkunateippauksia ja opasteita. Ensivaiheessa yrityksen verkkosivut käytiin läpi ja SEO-tiedot päivitettiin löydettävyyden parantamiseksi, myöhemmin sovittiin vielä kokonaisvaltaisemmasta verkkosivu-uudistuksesta, joka toteutettiin keväällä 2020.

Kesällä 2018 vietiin läpi ilahduttavasti huomiota saanut Jussi suojaa -kampanja, jonka aikana kaupunkilaisten pyöränpenkkejä suojattiin Jussin Pyöräpisteen satulasuojilla valikoitujen tapahtumien yhteydessä. Satulasuojiin oli piilotettuna kilpailu ja huoltotarjous. Tämän lisäksi Avalon toteutti Jussin Pyöräpisteelle asiakaslehden, jota jaettiin yrityksen ydintoiminta-alueella suorajakeluna koteihin.

Jussin-pyorapiste-tabloid

 

Kohti kumppanuusmallia

Onnistuneen yhteistyön aloituksen jälkeen Jussin Pyöräpisteen kanssa edettiin kohti markkinoinnin kumppanuusmallia. Tällä hetkellä Avalon hoitaa rullaavasti Jussin Pyöräpisteen markkinointia: pitää huolta sisältöstrategian toteutumisesta markkinoinnin vuosikellon mukaisesti, ylläpitää verkkosivuja ja tuottaa niille ajankohtaissisältöä, hoitaa some-ylläpitoa ja kampanjointia, tekee Google-kampanjoita ja tuottaa videoita. Vanhoja kunnon lehti-ilmoituksiakaan ei ole hylätty, niitä tehdään säännöllisesti, mutta digimarkkinointiin ja -viestintään panostetaan nyt huomattavasti enemmän.

 

HubSpot Video

 

Tulokset

Jussin Pyöräpisteen liikevaihto kasvoi 4 % tilikaudella 2018–2019, ja yrityksessä uskotaan kasvun jatkuvan myös seuraavalla kaudella. Kasvua on syntynyt kiristyvässä kilpailutilanteessa, vaikka joillakin tavarantoimittajilla oli toimitusvaikeuksia ja erityisesti kalliimpien tuotteiden katteet ovat laskeneet.

”Täytyy sanoa, että tuntuma Avalonin vaikutuksesta liikevaihdon kasvuun on hyvä. Vaikka näkyvyys printtimediassa on ollut kaikin puolin paljon vähäisempää, ja silti liikevaihto on kasvanut, niin pakkohan siitä on jotakin syyttää. Vaikutuksensa on ollut yhteistyöllä Avalonin kanssa.”

Aarne Kauhanen, Jussin Pyöräpisteen toimitusjohtaja

 

HEEROS

Meillä tehdään taloushallinnon sankareita! Sen ajatuksen kanssa ryhdyimme uudistamaan Heeroksen brändiä ja nyt taloushallinnon ohjelmistoja tarjoava edelläkävijä on huippuiskussa. 


Lue lisää

CANON KAFFEGRAM

Kaikki rakastavat koirakuvia! Tällä ajatuksella lähdimme toteuttamaan valokuvauskampanjaa yhteistyössä pitkäaikaisen asiakkaamme Canonin ja valokuvaaja Harri Tarvaisen kanssa. 


Lue lisää

LEVI SKI RESORT

Levi Ski Resort halusi uudistaa digitaalisen asiakaskokemuksensa. Rakensimme rinneyhtiön palveluista ja käytössä olevista teknologioista selkeän, keskitetyn digitaalisen kokonaisuuden. 


Lue lisää

3stepIT

3stepIT:n ja Avalonin yhteistyön kulmakivinä ovat kokonaisvaltainen kumppanuus, strateginen sisällöntuotanto ja digitaalisten prosessien hiominen tehokkaaksi automaatiota hyödyntäväksi markkinointiohjelmaksi.


Lue lisää

FÖÖNI

Nostetta, haastetta ja vapaapudotuksen riemua! Menestyksekäs lanseeraus viitoitti tien kasvaville kävijävirroille sekä vankan pohjan liiketoimintaa kasvattavalle markkinoinnille. 


Lue lisää

SPECTRAL ENGINES

Spectral Enginesin kansainvälinen tarina sai lentävän lähdön, kun Avalon rakensi yritykselle vahvan brändin sekä uuden tavan markkinoida ja tavoittaa kohderyhmiä tukemaan kasvuyrityksen menestystä. 


Lue lisää