<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1570276&amp;fmt=gif">
Skip to content
Ota yhteyttä! >

21.09.2023

Inspiroiville ja ajatusta herättäville yritystapahtumille on tilausta

Jari Laakso

Yritystapahtumille on tilausta. Kunhan ne on hyvin järjestetty ja ohjelma on sellainen, että siitä kokee jokainen saavansa jotain. Kuten Digian tiistaina 19.9.2023 Helsingissä järjestämä Unlock Your Intelligence -tapahtuma.

Tapahtumassa keskusteltiin mm. digievoluution kehityksestä ja kuultiin Digian ja Avalonin asiakkaiden kokemuksia heidän digitalisaatiopoluiltaan. Mukana olivat Woikoski Oy, Liiga, Fingrid Oyj, SanomaMedia, Puolustusvoimat ja Akava.

Pikku-Finlandian puitteiden henki oli juuri oikea tapahtumalle ja tuki sitä välitöntä ilmapiiriä, jollainen tapahtumassa vallitsi.

Digievoluutiosta selviää vain olemalla valmis muuntautumaan

Minulle tapahtuman ohjelmasta jäi erityisesti mieleen mm. seuraavia asioita:

  • Digievoluution seuraavat askeleet pohjautuvat vahvasti digitaalisin keinoin toimintojen automatisointiin kaikessa, missä se on mahdollista, sekä tekoälyn hyödyntämiseen laajalti.

  • Uudet ekosysteemit syövät perinteisten toimijoiden bisnestä ja tähän tulee vain tottua. Perinteisen bisneksen johtajien on syytä olla hereillä ja valmiita muuntautumaan ajoissa – se on ainoa keino selvitä.

  • Tekoälyllä voidaan helpottaa paljon asioita mm. sisällöntuotannossa, mutta samaan aikaan vastaanottajalle pitää avoimesti kertoa tekoälyn roolista. Tärkeä on varmistaa että ihmissilmät tarkistavat lopputuloksen ennen julkaisua!

Asiakasymmärrys ja data ohjaavat tulevaisuuden liiketoimintaa

  • Ilman kattavaa ja syväluotaavaa asiakasymmärryshanketta on mahdotonta kehittää lajitapahtumia, kuten jääkiekon SM-liigaa tai laajentaa sen katsojakuntaa. Sekä luoda uusia palveluita ja ansaintamalleja, joita digitalisaatio mahdollistaa. Strategiakuvan tulee tietysti olla perustana tälle työlle.

  • Kun iso yritys uudistaa koko toiminnanohjauksen siirtyen kokonaan uuteen ympäristöön, puhutaan aina useiden vuosien projektista ja seitsemännumeroisista budjeteista. Hankeseurannassa johtajan tulee olla mukana herkillä antureilla varsinkin alussa ja reagoida rohkeasti, jotta hanke lähtee heti oikeille raiteille.

  • Nykyajan modernin johtajan tulee myös itse ymmärtää ja sisäistää koko toiminnanohjausympäristö isossa kuvassa, jokaista nippeliä ei tarvitse osata itse käyttää. Selkeä ymmärrys helpottaa kummasti jatkuvaa jatkokehittämistä ja lisäinvestointien tekemistä.

Myös Suomen tulevaisuus vaatii kurinalaisuutta ja määrätietoista johtamista

  • Puolustusvoimien hyvin mielenkiintoista esitysosuutta vakuutti siitä, että olemme hyvissä käsissä sekä digikehityksen osalta että kaikin puolin muutenkin.

  • Suomen talous ui todella syvissä vesissä. Työllisyysaste on pysynyt yllättävän vahvana, mutta toimialojen väliset erot ovat suuria.

  • Vuonna 2000 Suomi oli maailman kilpailukykyisin maa ja velka oli kurissa. Toisin on nyt. Meillä on edelleen kaikki mahdollisuudet palata tuohon tilaan, mutta se vaatii useamman hallituksen oikeaa päätöksentekoa.

 

Asiaohjelman jälkeen oli tiedossa mukavaa seurustelua ja verkostoitumista. Tapahtuman kiehtova sisältö kirvoitti mielenkiintoisia jatkokeskusteluja, jotka etenivät liiketoiminnan johtamiseen sekä muihin ajankohtaisiin aiheisiin.

Haluan kiittää osaltani lämpimästi tapahtuman järjestäjiä, inspiroivia vieraspuhujia ja muita tapahtumavieraita. Otahan yhteyttä, jos haluat jatkaa keskusteluja!