<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1570276&amp;fmt=gif">
Skip to content
Ota yhteyttä! >

02.02.2022

Digialustojen hallinta tuo tehoa johtamiseen

 

Harva firma tänä päivänä toimii paperin ja puhelimen varassa. Teknologia on uudistanut niin myynnin kuin markkinoinnin, mutta ennen kaikkea johtamisen ja jopa asiakassuhteiden hoidon. Tämän päivän bisnesvelho ei ole enää nerokas keksijä; vaan datanikkari.

Data ei ole vain tuotos tai mittari

Kaikki tietojärjestelmät tuottavat dataa. Tolkuttomasti dataa. Eikä sinun, ei minunkaan, tarvitse hyödyntää tai edes ymmärtää, sitä kaikkea. Mutta olennaiset tiedot on hyvä noukkia talteen ja päätöksenteon tueksi. 

Mitä ketterämmässä organisaatiossa toimit, sitä todennäköisemmin olet itse se, joka tietoa käsittelee. Mutta jos toimit osana tiimiä, jossa eri vastuualueet on jaettu eri henkilöille, varmaankin kokoonnutte aika ajoin yhteen, avainlukujen äärelle. Sitähän strateginen suunnittelu on, olipa kyse liiketoimintasuunnitelman päivittämisestä, vuositavoitteiden asettamisesta tai markkinoinnin tehokkuuden mittaamisesta.

Numeroiden tuijottaminen voi olla todella uuvuttavaa, silloin kun ne eivät merkitse itselle mitään. Siksi avainluvuista kannattaa sopia yhdessä. Harvaa toimitusjohtajaa kiinnosta some-mainosten klikkihinnat, mutta myyntiliidien määrällinen kasvu saattaa jo kiinnostaa enemmän. Jokaiselle jotakin muttei kaikille kaikkea.

Auttaako data johtamaan?

Data yksin ei tee mitään. Yrityksen, markkinoinnin ja ihmisten johtaminen vaati ihmistä. Data voi kuitenkin auttaa johtamaan paremmin. Sen avulla näet, missä oikeasti mennään milläkin osa-alueella. Sen sijaan, että johdat vain mututuntumalla, oletusten pohjalta. Data voi myös auttaa sinua tunnistamaan kehityskohteita ja keskittymään niistä olennaisimpien korjaamiseen.

Johtamisen kannalta kiinnostavinta tietoa on sellainen, joka auttaa ennakoimaan tulevaa. Datan avulla voidaan seurata markkinatrendejä ja havaita asiakaskäyttäytymisen muutoksia, mikä puolestaan auttaa arvioimaan, mihin suuntaan kehitys on menossa.  

Kun käytössäsi on relevanttia ja luotettavaa tietoa, olet ongelmatilanteissa valmiimpi reagoimaan. Päätöksenteon nopeus ja laatu ovat tiedolla johtamisen olennaisimpia hyötyjä. Sinun on edelleen itse ratkaistava vaikeita ja moniulotteisia ongelmia, mutta voit käyttää dataa päätösten perusteena.

Tiedolla johtamisen edellytykset

Dataan perustuva moderni tiedolla johtaminen vaatii sitoutumista ja investointeja niin teknologiaan kuin osaamisen ja ymmärryksen kehittämiseen. Kyse ei myöskään ole ainoastaan johdon agendasta, vaan se edellyttää, että kaikki myynnistä markkinointiin ja asiakaspalveluun ovat valmiita ja halukkaita keräämään ja hyödyntämään tietoa.

Mieti, voisiko myynti olla tehokkaampaa tai asiakaspalvelun laatu parempaa, jos molempien käytössä olisi yhdenmukaiset ja ajantasaiset asiakastiedot, joita markkinointi vieläpä on rikastanut omalta osaltaan?

Summa summarum, jos et itse ehdi tai jaksa opetella hallitsemaan jokaista digialustaa ja valloittamaan analytiikan avaruutta, me voimme auttaa myynnin ja markkinoinnin yhteispelin hiomisessa ja markkinointikoneiston virittämisessä. Avalonilla on CRM- ja automaatiotyökalut päivittäisessä käytössä sekä somen alati muuttuva maailma vahvasti hyppysissä.

Laita viestiä tai soita, niin jutellaan tarkemmin!

"Kun käytössäsi on relevanttia ja luotettavaa tietoa, olet ongelmatilanteissa valmiimpi reagoimaan."