<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1570276&amp;fmt=gif">
Skip to content
Ota yhteyttä! >

15.06.2022

Rakenna unelmiesi harjoittelu ja urapolku

 

Etsitkö harjoittelupaikkaa tulevalle syksylle tai keväälle? Haaveiletko töistä markkinointitoimistossa? Me Avalonilla uskomme siihen, että nuorilla vastavalmistuneilla on kokeneille konkareille paljon annettavaa – ja toisinpäin! Tutustu vanhojen harjoittelijoiden ja nykyisten työntekijöiden Tomin ja Juliuksen kokemuksiin Avalonista harjoittelupaikkana:  

Tomi Lepistö | Web Developer

Tomi tuli Avalonille suorittamaan tietojenkäsittelyn tradenomin koulutukseen kuuluvaa 14 viikon harjoittelua alkuvuodesta 2022. Tomi törmäsi Avalonin rekryilmoitukseen sattumalta LinkedInissä ja jo muutaman viikon kuluttua hän saapui Oulun toimistolle viimeisen vaiheen haastatteluun.

– Taisi olla maanantai, kun tulin käymään ensimmäisen kerran toimistolla HPJ / Partner Jari Laakson ja tulevan työpaikkaohjaajani haastateltavana. Siellä olikin talo täynnä porukkaa työn touhussa ja vastaanotto oli todella lämmin. Heti toisella tai kolmannella harjoitteluviikolla pääsin vielä firman virkistyspäiville Helsinkiin ja tutustumaan myös toisen toimiston väkeen. Se oli mahtavaa!

Tomi kuvailee toimiston meininkiä rennon letkeäksi. Kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen ja juttua löytyy.

– Toimistopäivät ovat parhaita. Silloin saa välillä heittää aivot narikkaan ja puhua työkavereiden kanssa milloin mistäkin. Tämä keventää työtaakkaa ja käynnistää aivot uudelleen. Varsinkin jos koodin kanssa tulee ongelmia, on kiva hellittää hetkeksi ja lähteä sitten uudella energialla työstämään sitä.

Tomi pääsi Web Developer -harjoittelunsa aikana tekemään töitä WordPress-alustalla mm. teematoteutuksen sekä verkkosivujen luomisen ja päivittämisen parissa. Lisäksi hän pääsi opettelemaan jotain täysin uutta ja laajentamaan osaamistaan HubSpot-järjestelmään.

– Lähdimme alkuun rakentelemaan hubbariin ihan perus mokkuloita työpaikkaohjaajan opastuksella. Siitä sitten pikkuhiljaa siirryimme tietokantojen luomiseen, tuottamaan sisältöä niihin sekä rakentamaan kokonaisia tietokantayhteyksiä mokkuloiden välille. Sain aina jeesiä ja vinkkejä sekä kannustuksia ja kehuja kun niitä tarvitsin. Tämä on mielestäni hirveän tärkeää varsinkin harjoittelijoiden kohdalla.

Nykyisin Tomi työskentelee Avalonilla täyspäiväisesti.

– Meillä oli Jari Laakson kanssa ihan alusta lähtien tavoitteena edetä harjoittelusta vakipaikkaan saakka, kunhan hommat sujuvat mallikkaasti niin asiakkaiden kuin muun henkilöstön kanssa. Ja tässä sitä ollaan. Suosittelen meidän toimistoamme kyllä kaikille alan osaajille, jotka ovat harkkapaikkaa vailla!

 

Julius Kokko | Client Director

Juliuksen ura Avalonilla alkoi Junior Digital Media Plannerin roolissa. Juliuksen toiveiden mukaan räätälöity harjoittelu sisälsi puolet ajasta Digital Media Plannerin töitä ja puolet ajasta projektiassistentin hommia.

– Googlen puolella pääsin tekemään mm. kilpailija-analyyseja sekä juhlapyhien Display- ja Ads-kampanjoita. Projektiassistenttina pääsin tutustumaan ja kehittämään sisäisiä projektinhallintajärjestelmiä sekä vetämään pienempiä projektikokonaisuuksia, kuten nettisivu-uudistuksia.

Harjoittelun loppuvaiheessa Julius teki kuitenkin jo täysipäiväisesti töitä projektinhallinnan parissa.

– Kiinnostuin projektipäällikön työstä ja pyysin Jarilta lisää vastuuta ja hommia sitä mukaan, kun osaaminen karttui. Lopulta projektinhallinta vei enemmän aikaa kuin työ itse Googlen parissa. Talosta löytyi myös jo valmiina Digital Media Planner, joten projektipäällikölle oli luonnostaan enemmän tarvetta.

Julius opiskeli harjoitteluun saapuessaan myynnin ja markkinoinnin tradenomikoulutuksessa OAMK:ssa. Opinnäytetyö kirjoitettiin ansiokkaasti loppuun seuraavana keväänä töiden ohessa.

– Harjoittelun piti kestää 4 kk, mutta sopivan position avauduttua työsopimus kirjoitettiin jo 3 kk kuluttua. Työpaikan vastaanottaminen oli helppo päätös, koska tiesin sen tukevan lopputyötäni. Tykästyin myös itse työhön, työkavereihin ja siihen, että työnantaja oli valmis antamaan vastuuta ja näin tukemaan urakehityksessä alusta alkaen.

Julius suosittelee Avalonia kaikille markkinointialasta kiinnostuneille.

– Jos olet valmis kehittymään ja ottamaan vastuuta, tulet taatusti pärjäämään meillä missä työnkuvassa tahansa!

 

Kasvata osaamistasi, haasta vanhoja näkökulmia ja pyörittele uusia ideoita yhdessä kollegojen kanssa. Jos etsit harjoittelupaikkaa, jätä avoin hakemus tai ole yhteydessä suoraan Jariin: jari.laakso@avalon.fi tai 040 0 587 253.