Be the Spark
< Takaisin listaukseen

Be the spark – työyhteisössä ja asiakassuhteessa

21.04.2022

Hyvinvoiva ja aktiivinen työyhteisö ruokkii luovaa ilmapiiriä. Luova työilmapiiri taas kehittää asiakassuhteita ja kehittyvä asiakas on aina tyytyväinen asiakas. Mutta kuka toimii sytykkeenä? 

Virallisen epävirallinen virkistysvastaava

Jokainen työyhteisö tarvitsee virkistysvastaavan. Sillä ei ole merkitystä, onko titteli virallinen vai ei. Ainoa asia mikä merkitsee, on henkilön halu ja into kehittää työyhteisön ilmapiiriä, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Virkistysvastaava puhuu, ehdotta uutta ja pyytää muita mukaan. On sellainen työkaveri, joka haluaisit toisten olevan itselleen. Hän ei nolostele sitä, että on aktiivinen tai että vaatii työyhteisön kollegoilta enemmän, kuin pelkkää hiljaista työpanosta. Virkistysvastaavan johdolla, ryhmästä kollegoja tulee työkavereita.

Virkistysvastaavan tehtäviin kuuluu järjestää mm. aftereita, illanistujaisia ja pikkujouluja. Firman luottokortilla saa luonnollisesti paljon aikaan, mutta virkistysvastaava osaa parantaa työpaikan ilmapiiriä myös ilmaiseksi. Hän puhuu ja kuuntelee. Kysyy viikonloppusuunnitelmista ja palaa niihin taas alkuviikosta. Kutsuu yhteiselle lounaalle ja on läsnä. Virkistysvastaavan tehtävään ei siis riitä pelkkä raha, vaan se vaatii myös persoonaa. 

Passiivinen vai aktiivinen työkaveri?

Jos virkistysvastaavan rooli ei istu omaan persoonaan on valittavissa myös aktiivisen työkaverin rooli. Aktiivinen työkaveri osallistuu kevyeen small talk:iin, livepalavereihin ja virkistysvastaavan järjestämiin tapahtumiin.

Aktiivinen työkaveri helpottaa virkistysvastaavan työtä sekä aktivoi omalla toiminnallaan myös passiivisia työkavereita. Laumaefekti onkin loppupeleissä se, mikä saa myös nurkassa piileksivät mörrimöykyt liikkeelle.

Kuva1 Kuva2 Kuva3

Yrityksen virkistyspäivät ja tiimi-illat edistävät työyhteisön ryhmähenkeä ja sitä kautta työntekijöiden hyvinvointia. Kuvat Helsingin toimistolla järjestetystä Paint&Wine -tapahtumasta Avalonin virkistyspäiviltä 2022.

Myös asiakassuhde tarvitsee virkistysvastaavan

Virkistysvastaavan roolia voidaan soveltaa myös asiakassuhteissa. Kun tavaraa tuotetaan ns. liukuhihnalta, jää asiakassuhteen kehittäminen eli jo olemassa olevan asiakassuhteen syventäminen ja uusien lähestymistapojen innovointi, usein osittain tai jopa kokonaan pois. Asiakassuhteen virkistysvastaavan tehtävänä on estää näiden tapahtumien kulku.

Asiakassuhteen virkistysvastaava järjestää tiimin yhteisen ideointipalaverin tai workshopin asiakkaan kanssa. Hän haastaa annetun briiffin yhdistäen pienet toimeksiannot yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi tai tehden ehdotuksia siitä, mitä asiakas tarvitsee, muttei osaa pyytää. Asiakassuhteen virkistysvastaava seuraa myös maailman menoa sekä luo strategioita, suunnitelmia, kampanjoita ja konsepteja niistä aiheista, jotka koskettavat asiakasta.

Luovuus on markkinoinnin ammattilaisen valttikortti. Se mitä pään sisällä tapahtuu, on vähintään yhtä tärkeässä asemassa kuin itse toteutus. Meillä Avalonilla ylläpidetään luovaa ilmapiiriä virkistäytymällä ja olemalla aktiivisia – niin työyhteisöissä kuin asiakassuhteissa.

Topics: Työhyvinvointi

Wilma Isokääntä
Copywriter / Concept Designer

Kiinnostaako markkinoinnin maailma teoriassa ja käytännössä?
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaat juttumme suoraan sähköpostiisi.

 

Tilaa uutiskirje