<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1570276&amp;fmt=gif">
Skip to content
Ota yhteyttä! >

29.11.2021

Videot edelleen suosituin sisältömuoto

Olet varmaan huomannut, että videomarkkinointi tuntuisi kerrassaan jyräävän. Viisi vuotta sitten teimme kyllä runsaasti markkinointivideoita... mutta vain kouralliselle asiakkaita. Ennakkoluulottomille edelläkävijöille, kuten Canon. Nyt käsikirjoitamme ja tuotamme videoita lähestulkoon jokaiselle asiakkaalle.

 

Omalta koneeltani on tämän vuoden aikana saanut alkunsa kymmenkunta iLOQin markkinointivideota brändimainoksista asiakaskeisseihin ja tapahtumatallenteisiin. Sekä ajatusjohtajuuskeskusteluvideo 3stepIT:lle, tapahtumaständin tuote-esittelyvideo Huaweille, sopimushallinnan ja digitointipalvelun esittelyvideot Canonille, myyntiesitys Sensmetille ja niin edelleen, ja niin edelleen.

Enkä minä suinkaan ole firman ainoa käsikirjoittaja–ohjaaja–tuottaja…  

93 %:lla videot markkinointistrategian ytimessä

Edetäänpä yksilötason konkretiasta teoriaan ja tutkimustietoihin siltä varalta, ettet pidä minua yhtä luotettavana kuin esimerkiksi HubSpotia, jonka mukaan videomarkkinointitrendit ovat yhä keskeisemmässä roolissa yritysten markkinointistrategioissa.

Wyzowl-nimisen* firman seitsemäs vuosittainen videomarkkinointitutkimus osoitti, että huikeat 86 prosenttia yrityksistä hyödynsi videoita markkinoinnissaan vuonna 2021, ja 93 prosentille videot ovat kriittisen tärkeä osa markkinointistrategiaa.

Heidän tutkimustuloksensa nostivat esiin myös pandemian ristikkäiset vaikutukset, jotka me kaikki varmasti itsekin tunnistamme. Samaan aikaan kun videoiden hyödyllisyys kasvaa markkinoijien ja kuluttajien mielissä, joutuivat useat yritykset kiristämään kukkaronnyörejään ja leikkaamaan budjettiaan. Hylätyt käsikirjoitukset homehtuvat laatikon pohjalla samalla kun videosisältöjen kulutus verkossa on kasvanut lähes räjähdysmäisesti. On se vaan niin sääli…

Mutta mikä siinä videossa niin viehättää?!

Wyzowlin mukaan markkinoijat suhtautuvat nyt aiempaa myönteisemmin videoiden tuottoprosenttiin, sillä videot vaikuttavat todistettavasti verkkoliikenteeseen, liidimääriin, myyntiin ja asiakaskunnan ymmärryksen kartuttamiseen.

Ja peräti 84 % kuluttajista on tehnyt positiivisen ostopäätöksen katsottuaan aihetta käsittelevän videon. Minkä lisäksi ihmiset jakavat videoita kaksi kertaa todennäköisemmin kuin muuta verkkosisältöä.

Vakuuttavia lukuja ja faktoja. Itse, humanistina ja teatteritieteen kandina, luotan kaikkein yksinkertaisimpaan totuuteen: videon sanoma jää mieleen, etenkin silloin, kun video saa aikaan tunnereaktion. Olipa kyseessä ilahdus siitä, että joku on keksinyt ratkaisun sinua pitkään piinanneeseen bisneshaasteeseen, tai epäusko siitä, että ratkaisu voi olla niin yksinkertainen ja helposti saatavilla.

Toinen vankkumaton totuus on se, että videon katsominen on helpompaa ja nopeampaa kuin tekstin lukeminen; kynnys klikata video pyörimään on varsin matala, vaikka räpläisit puhelintasi kassa- tai vessajonossa verrattuna siihen, että edessäsi on mahdollisesti sivukaupalla tekstiä, olipa kyse kuinka kiinnostavasta tekstistä tahansa. Ja aika harvoin tarvitsee edes klikata mitään, video jo pyörii valmiiksi, ei tarvitse kuin suunnata katse oikein ja ehkä höristää vähän korvia.

Eli, painetaanko RECiä?

Jos olet salaa miettinyt – tai kirjannut jo ensi vuoden markkinointistrategiaan – että videoita pitäisi saada julkaistua, on aikaa ottaa härkää sarvista. Laita viestiä, me kyllä autamme.

Tsekkaa, miten me voimme videoasioissa auttaa (kaikki hoituu käsikirjoittamisesta jälkituotantoon, julkaisuun ja jakeluun) ja millaisissa tuotannoissa olemme olleet mukana: Opasta ja ilahduta videomarkkinoinnilla

 


* Kuulostaa ihan puolalaiselta sauvasekottimelta? 
Wyzowl = Wise owl = viisas pöllö!
No todellakin. Voiko kukaan olla luottamatta viisaaseen pöllöön? Voiko näin hyvin brändättyä firmaa olla uskomatta?