Avalon_KaikilleKone_header_image-1

PRO BONO CASE: KAIKILLE KONE

Tasa-arvoiset etäoppimismahdollisuudet koululaisille

Avalon on jälleen osallistunut Kaikille kone -kampanjaan, jossa yrityksiltä kerätään käytettyjä tietokoneita lahjoituksina koululaisille. Toimimme pro bono -periaatteella ja nyt vuonna 2020 roolimme oli aiempaa suurempi: vastaamme kampanjan sanomasta ja visuaalisesta ilmeestä sekä markkinointiviestinnän koordinoinnissa kampanjaan osallistuneiden yritysten kesken.

kaikille_kone_pr

 

Spectral_CASE_Brochure_www

 

Lähtokohta ja tavoitteet

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana etäopiskelu on ollut suurimmalle osalle koululaisia ainoa mahdollinen opiskelumuoto. Etäopiskelu edellyttää toimivaa teknologiaa, ja ne oppilaat, joilla ei ole käytössään tietokonetta, ovat epätasa-arvoisessa asemassa.

Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan käytetyt tietokoneet koululaisille. Kampanjan taustavoimina toimii talkoohengessä joukko teknologiayrityksiä, kuten 3stepIT ja Microsoft.

Kampanjan alkuperäinen tavoite oli kerätä 1 000 kannettavaa tietokonetta. Karkean arvion mukaan koneettomia koululaisia on kuitenkin kymmeniä tuhansia.

kaikille_kone_tw

 

Toteutus ja ratkaisut

Avalon kehitti kampanjan visuaalisen ilmeen ja ydinsanoman. Johtavana ajatuksena on, että tasa-arvoisten oppimismahdollisuudet ovat perusoikeus, jotka kuuluvat kaikille. Yleishyödyllisistä kampanjoista poiketen kampanjan visuaalinen ilme on tarkoituksella raikas ja toiveikas.

Uudistimme kampanjasivuston, jonka kautta lahjoituksia voi tehdä, ja suunnittelimme valmiit sähköpostiviestit sekä sosiaalisen median nostot, joilla yritykset voivat haastaa muut mukaan kampanjaan.

Kampanjan sanomaa levitettiin lisäksi useilla, niin ikään talkoovoimin toteutetuilla radiospoteilla, joita tähdittivät Peter Franzen, Tommi Korpela, Krista Kosonen, ja Mervi Kallio.

kaikille_kone_1920x1000

 

Tulokset

Kampanjan käynnistyessä 31.3.2020 tavoitteena oli kerätä 1 000 käytettyä tietokonetta ja 50 000 euroa rahalahjoituksina. Opetushallituksen kartoitettua puuttuvia koneita, todellinen tarve osoittautui merkittävästi suuremmaksi. Laitehakemuksia tuli huhtikuun aikana yli 7 000 kpl.

26.5.2020 menneessä ​konelahjoituksia saatiin 951 kappaletta ja rahankeräys on tuottanut 119 730 euroa, mikä on roimasti yli alkuperäisen tavoitteen. Lahjoitusten avulla pystyttiin hankkimaan opiskeluun tarvittavat laitteet yli 1 500 oppilaalle ja opiskelijalle.

Kampanja sai kiitettävästi näkyvyyttä valtakunnallisissa medioissa: 29 uutisartikkelia, joiden yhteenlaskettu potentiaalinen tavoittavuus on 20.8 miljoonaa. Myös sosiaalisessa mediassa sana on levinnyt todella kiitettävällä kattavuudella.

Ohessa muutamia osumia:

Viiden jälkeen -ohjelma, 27.4.2020 (kohdassa 39:20) 

Yle, 31.3.2020: Kymmenet tuhannet oppilaat Suomessa ilman tietokonetta: Sauli Niinistön suojelema kampanja auttaa perheitä korona-arjessa

Tivi, 28.4.2020: Kaikille kone -kampanja sai kerättyä 1000 konetta koululaisille, lisää tarvitaan 

 

Lisätietoja kampanjasta ja lahjoitustilanteen kehittymisestä osoitteessa: kaikillekone.fi.

HEEROS

Meillä tehdään taloushallinnon sankareita! Sen ajatuksen kanssa ryhdyimme uudistamaan Heeroksen brändiä ja nyt taloushallinnon ohjelmistoja tarjoava edelläkävijä on huippuiskussa. 


Lue lisää

CANON KAFFEGRAM

Kaikki rakastavat koirakuvia! Tällä ajatuksella lähdimme toteuttamaan valokuvauskampanjaa yhteistyössä pitkäaikaisen asiakkaamme Canonin ja valokuvaaja Harri Tarvaisen kanssa. 


Lue lisää

LEVI SKI RESORT

Levi Ski Resort halusi uudistaa digitaalisen asiakaskokemuksensa. Rakensimme rinneyhtiön palveluista ja käytössä olevista teknologioista selkeän, keskitetyn digitaalisen kokonaisuuden. 


Lue lisää

3stepIT

3stepIT:n ja Avalonin yhteistyön kulmakivinä ovat kokonaisvaltainen kumppanuus, strateginen sisällöntuotanto ja digitaalisten prosessien hiominen tehokkaaksi automaatiota hyödyntäväksi markkinointiohjelmaksi.


Lue lisää

FÖÖNI

Nostetta, haastetta ja vapaapudotuksen riemua! Menestyksekäs lanseeraus viitoitti tien kasvaville kävijävirroille sekä vankan pohjan liiketoimintaa kasvattavalle markkinoinnille. 


Lue lisää

SPECTRAL ENGINES

Spectral Enginesin kansainvälinen tarina sai lentävän lähdön, kun Avalon rakensi yritykselle vahvan brändin sekä uuden tavan markkinoida ja tavoittaa kohderyhmiä tukemaan kasvuyrityksen menestystä. 


Lue lisää